Homeopathie

Homeopathie wat is dat?

Homeopathie is een geneeswijze die mild en toch diep werkt bij zowel acute als chronische klachten. Stoffen van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong worden verdund en geschud. Daardoor krijgen ze een heel specifieke energetische werkzaamheid. Er zijn grofweg twee soorten homeopathie.

Image

Veel mensen kennen homeopathie van de homeopathische middelen van de drogist, de klinische homeopathie. Deze zijn:

Gericht op één (meestal lichamelijk) klacht

Daardoor in kortere tijd te kiezen

Dagelijks meerdere keren in te nemen

In lage verdunningen/potenties (D3, D6 of D12)

Vaak zijn er meerdere middelen in een middel samengevoegd, dan heet het 'complex homeopathie'.

Dat kan heel goed werken, bij electro-acupunctuur maak ik daar ook gebruik van.

Boek een consult

Klassieke homeopathie

Het diepste werkt echter de klassieke homeopathie. De kenmerken daarvan zijn:

Keuze van een middel door te kijken naar de hele mens (totaliteit)

Eerste consult duurt 1 tot 1/2 uur

Werkt op het lichaam, emoties en geest, in het geval van een constitutiemiddel

Werkt op de achterliggende oorzaak van de klacht

Vaak is maar één middel nodig 1 x per week of per maand (behalve in de acute gevallen)

Werkt met hogere potenties van C30, C200 tot 50M (50.000)

Ik ben als klassiek homeopaat opgeleid, klassieke homeopathie vormt de kern van mijn praktijk. Waar nodig gebruik ik aanvullende geneeswijzen. Als klassiek homeopaat heb ik een eerste gesprek van vaak langer dan een uur met je. Daarbij helpt alles wat jou kenmerkt mij om het juiste middel te kiezen. Zijn de klachten ontstaan sinds een bepaalde gebeurtenis, (verlies van een dierbare, een angstige situatie, een val, etc.)? En zijn er omstandigheden waardoor de klachten verergeren (lopen, liggen, kou, warmte, op een bepaald tijdstip van de dag of nacht etc.).

Boek een consult

Constitutionele behandeling

De homeopaat schrijft op het lichamelijke en emotionele beeld vaak één middel voor. Dat hoef je dan vaak maar 1 x per week of per maand in te nemen. Je krijgt het in een hoge verdunning (C 200, M, 10M of in LM-verdunning). Klassieke homeopathie haalt de oorzaak weg. Het zorgt voor een diepe genezing. Homeopathie zet het zelfgenezend vermogen aan tot het herstellen van de balans op lichamelijk, emotioneel of mentaal niveau. Het helpt bij klachten en ziekten zoals de huisarts die diagnostiseert, maar het geeft ook meer energie. Vooral werkt het op het samenhangende beeld van de klachten. Het middel wordt daarom ook op het samenhangend geheel van de klachten van de patiënt gekozen.

Ontdekking van de homeopathie

Homeopathie is ontdekt door de arts Samuel Hahnemann (1755-1843). Hij ontdekte dat de ziekteverschijnselen die door een bepaalde stof opgewekt worden, kunnen verdwijnen door die stof verdund en geschud (gedynamiseerd) toe te dienen. Dat is het homeopathisch principe: je geneest het gelijke met het gelijksoortige. Homeos betekent gelijkend, Pathos is ziekte.

Over de hele wereld wordt homeopathie al eeuwen toegepast. In India bijvoorbeeld zijn er net zo veel homeopathisch artsen als reguliere artsen, meer dan 200.000 geregistreerd homeopaten alleen al. Lees Homeopathie.nl over homeopathie wereldwijd.

Homeopathische detox

Homeopathie is een eeuwenoude geneeswijze, in wezen zonder blijvende bijwerkingen. Heel wat reguliere medicijnen hebben wel bijwerkingen. Zo geven artsen al preventief maagbeschermers bij bepaalde medicijnen en krijgen mensen die cholesterolverlagers (statines) gebruiken vaak spier- en gewrichtsklachten. Onvruchtbaarheid en borstkanker door anti-conceptiegebruik neemt snel toe. Kinderen krijgen steeds vaker aantoonbare teruggang in hun ontwikkeling, genoemd wordt ook autisme door het veelvuldig vaccineren etc.

De homeopathie heeft de laatste decennia antwoorden ontwikkeld op klachten die ontstaan zijn door gifstoffen, slechte voeding, antibiotica waarbij een vaccinatie de druppel kan vormen: ‘homeopathic detox’. De veroorzakende stof wordt in homeopathische verdunning toegediend in een reeks van opvolgende verdunningen/potenties. De nadelige effecten van die stoffen worden hierdoor opgeheven. Ik werk steeds meer met deze methode. Omdat veel moderne reguliere medicatie, röntgenstraling en andere beeldvormende diagnostiek blokkades in het genezingsproces kunnen veroorzaken, moeten die eerst opgeruimd worden voordat iemand blijvend kan genezen.

Homeopathie als je 'uitgedokterd' bent

Soms heeft iemand een klachtenbeeld dat geen regulier ‘etiket’ oplevert of zijn er klachten waar de reguliere zorg geen oplossing voor kan vinden. Denk aan virusinfecties, chronische vermoeidheid, hormonale verstoringen, faalangst, depressies noem maar op.

Complex homeopathie

Bij Electro acupunctuur testen we ook combinaties van meerdere homeopathische middelen, vaak in een lage potentie. Die zijn dan heel klachtgericht samengesteld. Tegen hoge bloeddruk, maagklachten, hoofdpijn, nier- of leverstoornissen etc.

We kunnen testen of ze werken voor jou en ze gelijk meegeven. Vaak zijn dit middelen die al tientallen jaren, vooral in Duitsland duizenden mensen hebben geholpen.

Homeopathisch consult

Met behulp van homeopathie worden vele klachten op natuurlijke wijze verholpen. Vraag nu een consult aan. Samen bespreken we jouw klachten en bepalen we de werkelijke klacht en wordt je voorzien van een natuurlijk geneesmiddel.

Kom je voor het eerst? Dan nemen we graag iets meer tijd voor je. Een eerste gesprek duurt ongeveer 2 uren waarin we uitgebreid en grondig de oorzaak van de klachten kunnen achterhalen.

Homeopathische behandelingen kunnen op locatie contant betaald wordt.

Voor jouw eerste consult zouden we je willen vragen om onderstaand formulier in te vullen en op te sturen nadat je het consult hebt aangevraagd.
[bookmify_app_alpha category_id='3']