Innerlijk Kindwerk

Innerlijk Kindwerk

Een patiënt komt bij mij met eczeem en vermoeidheid. Ik help hem met homeopathie voor deze klachten en het gaat beter. Tijdens het tweede consult wordt hij heel kort licht emotioneel als hij vertelt "dat ’t thuis ook niet makkelijk gaat.” Zijn vrouw is afwerend. Hij voelt zich hierdoor onbegrepen. Omdat hij eerder had aangegeven open te staan voor oefeningen, kies ik terwijl hij in de emotie zit meteen voor een innerlijk kindwerk oefening.Ga maar naar de kleine Cees (gefingeerde naam ) die precies datzelfde gevoel heeft niet begrepen te worden. Die contact wil en afwijzing ervaart.” Direct ziet hij zichzelf als 7 jarige, net na het overlijden van zijn moeder. Er werd niets gezegd, Hij mocht niet bij de begrafenis zijn. “Te belastend voor een jong kind,” vond men. Ik begeleid hem in zijn contact met de kleine Cees. Ze worden maatjes. Hij luistert naar kleine Cees, steunt hem, we verdiepen de helende oefening voor de kleine Cees. Na 50 jaar heeft de volwassen Cees dit een plek kunnen geven. In de maanden daarna verbetert het contact met zijn vrouw aanmerkelijk.

Image

Het verbaast me nog regelmatig hoe makkelijk de meeste mensen contact maken met hun innerlijk kind. Mensen die hier nog nooit van gehoord hebben, die nogal sceptisch staan ten opzichte van oefeningen. Ik vraag ze om contact te maken met hun innerlijk kind en meestal gebeurt dat zo. En het kind vertelt. Prachtig.

Dit geldt bij IK maar ook bij alle andere oefeningen die ik in mijn gereedschapskist heb. Die doen we alleen als jij dat wilt.

Meer over innerlijk kindwerk lees je bij:

Boek een consult

Bij Innerlijk Kindwerk (IK) gaat men er van uit dat aan vrijwel iedere emotie of blokkade die zich bij een volwassene in het heden voordoet er een pijnlijke ervaring uit de jeugd (tussen 0 en 10 jaar) ten grondslag ligt. Het gewonde innerlijk kind toont in het heden telkens weer, de irritatie, de apathie, de angst en de pijn van toen.

Je kunt leren met dit innerlijk kind te communiceren. In enkele oefeningen leer ik je dat. Door te luisteren naar dit kind, door er echt contact mee te maken, het begrip en liefde te tonen, kun je die pijn helen. Dat innerlijk kind, daar kun je altijd weer contact mee maken zodra je geconfronteerd wordt met een emotioneel probleem dat gebaseerd is op oude pijn.

Voorbeeld van Innerlijk Kindwerk uit mijn praktijk

Een cliënte die ik jaren terug hielp met homeopathie voor vermoeidheid komt nu met een klacht die zij al decennia heeft maar die nu erger wordt: een knagend gevoel in de buik. In het voorgesprek blijkt zij op haar werk en in haar hobby heel succesvol. Zij is ambitieus. We gaan naar de pijn, zij focust daarop. Ik vraag haar om haar innerlijk kind te laten verschijnen. Moeiteloos gebeurt dit. Het is de negenjarige die last heeft van de prestatiedwang van vader. Die is op de achtergrond nog altijd aanwezig, blijkt haar nu tijdens deze oefening tot haar eigen verbazing. Ze spreekt zich uit. Zegt wat ze wel en wat ze niet accepteert van haar vader en verzoent zich weer met hem. We doen nog enkele oefeningen met het Innerlijk Kind. De klachten zijn verdwenen.

Image

Homeopathisch consult

Met behulp van homeopathie worden vele klachten op natuurlijke wijze verholpen. Vraag nu een consult aan. Samen bespreken we jouw klachten en bepalen we de werkelijke klacht en wordt je voorzien van een natuurlijk geneesmiddel.

Kom je voor het eerst? Dan nemen we graag iets meer tijd voor je. Een eerste gesprek duurt ongeveer 2 uren waarin we uitgebreid en grondig de oorzaak van de klachten kunnen achterhalen.

Homeopathische behandelingen kunnen op locatie contant betaald wordt.

Voor jouw eerste consult zouden we je willen vragen om onderstaand formulier in te vullen en op te sturen nadat je het consult hebt aangevraagd.
[bookmify_app_alpha category_id='3']