Reviews

Video reviews

Geschreven reviews

L. is moe en boos door een onrechtvaardigheid. In zijn bedrijf wordt hij geconfronteerd met een medewerker die gezondheidsklachten heeft verzwegen. Na 3 maanden werk bij L. komt de medewerker in de WAO. L. moet een enorm hoog bedrag hiervoor betalen. Jaren rechtszaken volgen. Dit put L. uit.
Met enkele oefeningen breng ik L. naar een eerdere situatie in zijn leven waarin hij een groot zakelijk verlies moest nemen. Toen had hij een fout gemaakt. “Dat accepteerde ik zo.” De wet valt onrechtvaardig hard uit voor deze ondernemer, daar is niets aan te veranderen. Wel kunnen we werken aan hoe hij het een plaats geeft. Zo gauw hij iets accepteert is het probleem weg ontdekken we. We doen een acceptatie-oefening. Ter plekke besluit L. zich niet verder te gronde te richten en dit te accepteren. Hoe hij het moet betalen weet hij nog niet. Twee weken na dit consult belt hij: een meerjarenproject waar hij al een jaar offertes voor uitbrengt gaat door. In 1 sessie is L. weer op het goede spoor.
L. Zakenman
Klachten: vermoeidheid, duizelen, totaal leeg voelen na contacten met cliënten in stage. Kan niet meer concentreren. Therapie Via een vragenlijst stel ik vast dat M hypoglykemie heeft. Een te laag bloedsuikergehalte. Ze snoept vrij veel. Wat ze niet weet is dat snoepen haar juist moe maakt. Ik geef haar een dieet en informatie over hypoglykemie. En een homeopathisch middel. Ze stond te open voor iedereen. Gaf haar energie weg. Binnen enkele weken komt haar oude energie terug. Bij het tweede consult een maand later is ze weer helemaal de oude. De stage is hervat, studeren lukt weer. Ik leer haar met oefeningen om zich af te schermen van mensen die haar moe maken. Ze kan nu beter in haar eigen energie blijven en de spanningen en emoties van anderen pikt ze niet meer op. Een maand na het tweede consult belt ze op: het gaat super.
Studente 21 jaar
K12 jaar geleden in mijn praktijk met hoofdpijn, eczeem, slijmvorming, 7 x per jaar griep en verdriet door alleen zijn. Het tweede homeopathisch middel dat ik haar gaf bleek haar consititutiemiddel. De lichamelijke klachten verdwenen in 2 maanden. Ze werd vrolijker en energieker. Besloot haar vrijwilligerswerk voor een ideële organisatie te beperken.
In de jaren hierna kwam ze, soms met tussenpozen van jaren bij mij terug. Ik heb haar met alle klachten kunnen helpen.Dit betreft o.a.
- Verdriet over overlijdens van ouders.
- Kon niet echt kiezen voor de partner
- Kon niet zwanger worden
- Te vaak griep of verkoudheid (meerdere keren)
- Rugpijn
- Faalangst
- Later kreeg ik haar man en kinderen ook in de praktijk. Een kind heeft het zelfde constititutiemiddel als moeder.
K12 jaar geleden in mijn praktijk met hoofdpijn, eczeem, slijmvorming, 7 x per jaar griep en verdriet door alleen zijn. Het tweede homeopathisch middel dat ik haar gaf bleek haar consititutiemiddel. De lichamelijke klachten verdwenen in 2 maanden. Ze werd vrolijker en energieker. Besloot haar vrijwilligerswerk voor een ideële organisatie te beperken.
In de jaren hierna kwam ze, soms met tussenpozen van jaren bij mij terug. Ik heb haar met alle klachten kunnen helpen.Dit betreft o.a.
- Verdriet over overlijdens van ouders.
- Kon niet echt kiezen voor de partner
- Kon niet zwanger worden
- Te vaak griep of verkoudheid (meerdere keren)
- Rugpijn
- Faalangst
- Later kreeg ik haar man en kinderen ook in de praktijk. Een kind heeft het zelfde constititutiemiddel als moeder
K. vrouw 42 jaar
S. voegt twee onderdelen van scholen bijeen na een reorganisatie.
Diagnose en therapie
Een homeopathisch middel en meerdere oefeningen herstellen S. voor 90 procent. Toch is er regelmatig terugval. S. is een helper, een perfectionist. Met meerdere oefeningen krijgt hij inzicht in wat dat perfectionisme met hem en zijn omgeving doet. Met 6 consulten in 6 maanden heeft hij zijn werk kunnen volhouden en is zijn energie voor een groot deel terug. Maar het blijft schommelen. S. stopt zelf de behandeling. S. heeft alle kenmerken van een burn out kandidaat:
Perfectionist, geen nee kunnen zeggen, iedereen willen helpen, veel uren maken, altijd de ander voorop stellen en hij heeft een complexe scheiding achter de rug die nog steeds een wissel op hem trekt.
Over dit alles spreekt hij weinig.
Na 8 maanden komt S. terug. Het is beter dan het was voor hij bij mij kwam, maar hij is nog te vaak moe.
We ontleden het fusieproject. Wie is er ontevreden daarbij? Noch S. zijn oude clubje, noch het andere organisatieonderdeel in de fusie, noch de directie is ontevreden. Toch wil S. het beter doen. Ik geef hem de engelse spreuk: “If it aint broken, don’t fix it.” S ziet in dat hij het beter dan goed wil doen en zaken wil verbeteren die niet slecht zijn. Dit inzicht gaf hem de ruimte en energie om verder te gaan.
S. was altijd zeer vitaal, nu is hij steeds vermoeider.
J heeft al een jaar lang chronische diarree, dat put hem uit. Vele anti biotica kuren en bezoeken aan de internist hielpen hem niet. De klacht is ontstaan tijdens een reis naar zuid Amerika. 1 homeopathische korrel helpt J er in 5 dagen bovenop. 2 jaar later zijn de klachten nog niet teruggekeerd.
J Student al 2 jaar diarree homeopathie
Een homeopathisch middel helpt om het verdriet te uiten. Met een tijdslijn-oefening komen we bij een eerder onverwerkt verlies van een een dierbare. Door oefeningen gaat V zich weer focussen op de kracht en vrolijkheid in zich. V verlaat het standpunt dat de overleden partner zou willen dat V altijd verder alleen blijft en geen nieuwe partner neemt. Na 7 maanden is V vrolijker, energieker en ontmoet V een leuke partner. Het wordt samenwonen. Nog enkele oefeningen geven V de overtuiging dat ze de nieuwe partner niet met de oude moet vergelijken, maar als een ander uniek mens tegemoet kan treden. V herstelt volledig.
V. komt heel vrolijk over, maar heeft verdriet over de overleden partner. V verbergt het verdriet, is moe en voelt zich alleen.

Klachten: Moe, duizelen en zwelling van het hoofd en heel boos.

W voelt zich door zijn directe manager niet begrepen. Zoals deze onbenul de zaak bestiert moet er wel zoveel onvrede en verlies komen dat W. zijn baan verliest.
We werken aan meerdere problematieken.
Via de tijdslijn ontdekken we dat W een dominante vader had. Dat maakte hem vroeger boos. Een zelfde boosheid ervaart hij bij zijn manager. Met oefeningen leert W het verschil tussen zijn vader en anderen te ervaren. Hij verwerkt zijn jeugdervaringen. We keren de rollen om. W is de manager en ik neem de rol van W in, tijdens een conflictgesprek. W ervaart “wat een eikel ik ben als ik boos ben.” Bij W stond gelijk hebben altijd bovenaan het lijstje. Ik laat hem contact maken met twee delen van zichzelf: het ‘ik heb gelijk deel’ en het ondergesneeuwde deel dat harmonie en samenwerking wil. Na deze oefening kiest W voor samenwerking en harmonie. Hij merkt dat hij zich “niet meer op hoeft te blazen” om groter en sterker over te komen in een conflict. De lichamelijke klachten verdwijnen. Enkele vitamine en kruidenpreparaten ondersteunen W’s energie tijdens het herstel. W. was van plan om zich lang ziek te melden. Heeft door de behandeling hier in acht maanden slechts vijf ziektedagen gehad en verder doorgewerkt. Werkt weer goed samen met zijn manager.

W Man 28 j, Duizelen en boos Coaching

Klacht: krampen en gespannen, niemand mag dit zien en dat maakt enorm moe.

T krijgt meerdere homeopathische middelen. Het derde middel blijkt het goede. De fysieke verkramping verbetert sterk. Uit het verhaal blijkt dat T alles doet om te ontspannen. Heel veel ontspanningsoefeningen. Hij is uiterlijk de zachtheid en vriendelijkheid zelve. Tijdens een oefening waarbij hij contact maakt met de verkramping komt hij bij zijn kwaadheid. Het betreft zijn vader die geestelijk en fysiek een tiran was. T vindt dat hij dit zelf moet verwerken en dat niemand dit hoeft te weten. Ook zijn vrouw niet. Hij heeft echter al jaren vrijwel geen enkel contact met zijn vrouw. Zij eist en dwingt slechts, ervaart hij. Nu redt hij het alleen niet meer. Hij wil ontslag nemen, maar dat kan niet want dan zit hij de hele dag bij die vrouw. Door verschillende oefeningen ziet T in hoe hij op iedere mogelijke situatie in de toekomst angsten projecteert. Bij het besef van de mogelijkheid dat dit onheil zich zal voordoen verkrampt hij. Enkele oefeningen brengen hem bij zijn kracht en kwaliteiten. Hij verlegt zijn focus daarnaar en accepteert dat je niet alles wat zich in het leven kan voordoen als een marionettenspeler kunt beïnvloeden. Hij scheidt van zijn vrouw en krijgt na de scheiding een beter contact met haar. Na zes weken thuiszitten hervat hij zijn werk, eerst parttime, later fulltime.

W Man 28 j, Duizelen en boos Coaching
K komt met chronisch eczeem. Dit is met een homeopathisch middel snel genezen. Hij vertelt me: ik ben 55, zakelijk ben ik binnen, heb een lieve vrouw en leuke kinderen, maar ik geniet niet, heb geen doelen. Wat moet ik? We doen een aantal oefeningen en K komt weer bij zijn drive. Hij draagt de meeste van zijn bedrijven over en gaat zelf praktisch werk doen in een klein bedrijfje van hem. 6 x per jaar werkt hij als vrijwilliger voor een goed doel in het buitenland.
Chronisch eczeem, coaching
Diagnose en therapie
B blijkt veel meer en ernstiger klachten te hebben dan de slapeloosheid.
B. blijkt perfectioniste en workaholic. Vrijwel geen sociaal leven. Alleenstaand. Helpt altijd de zieke moeder die erg claimt.
Met een oefening krijgt B inzicht in wat perfectionisme met haar doet, hoe ze een niet bestaand beeld van de sterke vrouw overeind wil houden. Terwijl dit haar zoveel pijn doet dat ze vlucht in haar werk en het anderen helpen.
B zat mijns inziens vlak voor een burn out. Op mijn advies gaat ze een tijd nine to five werken. Neemt vaker vrij voor leuke privé dingen waar ze eerder niet aan deelnam. W is in haar werk degene die de touwtjes in handen heeft. Privé stuurt haar tachtigjarige moeder haar echter aan.  Met een oefening Logische nivo’s, krijgt B inzicht in kwaliteiten van haar die ze in de koelkast zet omdat alles ondergeschikt wordt gemaakt aan haar overtuiging: “Je bent pas goed als je iedereen helpt.” Op de vraag “Wie ben  jij als je wekenlang op het strand ligt, geen werk hebt en niemand helpt?”, komt een enorme verwarring over haar identiteit. B leert assertiever te zijn naar de moeder en zich kwetsbaarder en opener op te stellen in het werk. Ze breidt vriendschappen uit. Ze groeit en wordt gelukkiger. Het slaapprobleem verbetert ten dele in 5 maanden. Zij kan echter met weinig slaap vrij goed functioneren.
B, vrouw, directrice 53 jaar Slapeloosheid en bijna burnout
Dag Frans,
 
 Ik ben nu zo'n 6 weken op een soort van Candida-dieet  (niet laten testen, maar ik gebruik geen alcohol, geen gistproducten, geen schimmelproducten, geen suiker, maar wel natuurlijke zoetstoffen als agavesiroop) en het eczeem is compleet verdwenen!
 Of het daardoor komt, of door de natrium muriaticum (?), dat weet ik niet, maar er lijkt me geen reden om de therapie voort te zetten. Het dieet (meer: leefstijl) bevalt me prima en ik ga er gewoon mee door. Het voelt heel prettig en gezond en en passant
 ben ik er ook nog 4 kilo mee kwijtgeraakt!
 
 Hartelijk dank voor je adviezen en de prettige wijze van hulpverlenen (met aandacht!),
 Vriendelijke groet,
 
 Pien

Perfectionist, helpt altijd iedereen, kan geen nee zeggen. Neemt heel veel taken op zich. Erg meelevend met anderen. Trouw, verantwoordelijk, hard werkend. Tegelijkertijd in korte tijd enkele familieleden verloren. Ruzie met een vriend gehad. Ongeluk gehad.

Consulten
Eerste consult, situatie verteld. Ik ben teleurgesteld in mijn chef, die gebruikt mijn ziekte om een project van mij af te nemen. “Om je te ontlasten.” Hij denkt dat ik ziekte simuleer omdat ik laatst een belangrijke wens van mij niet ingewilligd heeft.
We hebben gekeken, wat zijn nu feiten en wat zit jij in te vullen over wat je chef doet en vindt. Er is veel wat H. invult. Oefening gedaan, verplaats je in de situatie dat je wel gesprek met chef hebt gehad, hoe voelt dat? Verplaats je in de situatie dat je over 2 weken nog geen gesprek hebt gehad met hem. Het gevoel gaf aan: zo snel mogelijk een gesprek.. Homeopathisch middel gegeven.

Tweede consult.
Hoofdpijn is weg. Gesprek met chef is geweest. Erg verhelderend. Nu al veel meer energie en ontspanning. Wanneer moet ik weer aan het werk? H. blijkt heel veel verwachtingen van mensen te hebben. Dat zij hetzelfde zijn als zijzelf. Teleurstelling als mensen niet zo zijn.

Derde consult.
Mijn chef heb ik gesproken hij kan zich niet inleven in de reden dat ik ziek ben: te veel meegemaakt privé het laatste jaar. Chef praat alleen over taken veranderen ed. Ik voel me niet begrepen.

We doen oefening met logische nivo’s. H. ervaart wat haar gedrag, kwaliteiten, overtuigingen zijn in het problematisch contact met een collega. Haar identiteit (ik geef telkens toe). H. maakt contact met haar missie, Harmonie en liefde. Vanuit dat gevoel de probleemsituatie bekeken. Dat bleef een probleem. De overtuiging was: collega verandert niet, cliënten lijden er onder en ik voel me verantwoordelijk, ga taken op me nemen en geef toe. H. koppelt hier dus haar gevoel aan het resultaat. “Klopt ik ben altijd resultaatgericht, heel snel zie ik dat.” Zij doorloopt de probleemsituatie nog eens, vanuit harmonie en liefde, zonder op het resultaat gericht te zijn. Nu voelt het goed. H ontdekt de analogie bij haar chef en vind dat die niet luistert en begrijpt en zich inleeft in het proces erg. Die chef is alleen oplossingsgericht bezig. Bij een andere collega is H zelf alleen maar oplossingsgericht en niet procesgericht. H herkent het, daar zit het probleem bij mij. Herstelt goed, maar neemt dit keer langer de tijd voor het herstel om andere zaken te kunnen verwerken.

Homeopathisch consult

Met behulp van homeopathie worden vele klachten op natuurlijke wijze verholpen. Vraag nu een consult aan. Samen bespreken we jouw klachten en bepalen we de werkelijke klacht en wordt je voorzien van een natuurlijk geneesmiddel.

Kom je voor het eerst? Dan nemen we graag iets meer tijd voor je. Een eerste gesprek duurt ongeveer 2 uren waarin we uitgebreid en grondig de oorzaak van de klachten kunnen achterhalen.

Homeopathische behandelingen kunnen op locatie contant betaald wordt.

Voor jouw eerste consult zouden we je willen vragen om onderstaand formulier in te vullen en op te sturen nadat je het consult hebt aangevraagd.
[bookmify_app_alpha category_id='3']