Chakrafocus

Chakrafocus

Chakrafocus is een heel eenvoudige en effectieve manier om je op te laden en in balans te komen. Maar ook om contact te krijgen met blokkerende emoties. Bij chakrafocus ga je niet visualiseren of kleuren inbrengen in een chakra. Je stemt je af op je chakra's. Je gaat puur waarnemen, met aandacht bij een chakra zijn. Ik begeleid je daarbij. Soms komt er een oud gevoel naar boven. We staan daar dan bij stil. De gewoonte is vaak om van zo’n onprettig gevoel weg te gaan. Wij blijven er bij. En dan vindt de heling plaats. Vanzelf komt dan het fijne gelukkige, rustige en ook krachtige gevoel. Chakrafocus is een zachte weg waarbij je niet met je wilskracht stuurt, je laat komen wat zich aandient. En dat dient zich niet voor niets aan. Die kwestie wil liefdevolle aandacht.
Image

Waarom Chakrafocus?

Omdat je jezelf ermee op kunt laden en in balans te brengen. Je begint met aarden en staat daarna met een meditatieve aandacht stil bij ieder chakra, om zo de dag te starten of om je snel in balans te brengen als zich indringende zaken voordoen.

Om de dag goed te beginnen

Om contact te krijgen met (oude-) pijn en blokkades

Om blokkades op te lossen. Dat kan eerst onder begeleiding van mij. Later kun je het zelf.

Hoe werkt het?

Bij Chakrafocus blijf je met je aandacht bij een chakra (een energieplek in en op je lichaam) Als je dat wilt doe ik een chakrafocus oefening met je tijdens het consult. Na enkele keren kun je dat zelf al voor een flink stuk. Als je het dieper wilt kunnen hanteren dan is een cursus chakrafocus nodig.

Boek een consult

Chakrafocus is anders dan chakra yoga of visualisatie

Bij Chakrafocus sta je stil bij wat er is, dat is het belangrijke verschil met visualisaties en geleide meditaties, maar ook met chakra yoga. Daarbij word je gestuurd of stuur jezelf. Je wilt dat goede gevoel, die kwaliteit inbrengen etc. Je kent dat wel: Je voelt je k…..  Knudde. En je krijgt ‘t advies positief blijven denken.

Nee die positieve saus, die gemaakte glimlach terwijl je van binnen weent om je verdriet, helpt niet. Die vormt juist een grotere afstand in het contact met jezelf.

C.S. Lewis

Ergens zit verdriet of je snapt niet waarom je blokkeert. Door stil te staan bij wat je in je lichaam voelt op de plaats van het chakra op de hoogte waar je een pijn, leegte of druk voelt, door te ervaren wat er in je is, krijg je inzicht en kun je zaken oplossen. Je staat uiteindelijk maar heel kort stil bij de pijn. Het is geen wekelijks graven in de shit zoals bij sommige therapieën.

Chakrafocus heeft veel voordelen

Er is heel weinig kennis voor nodig, het gaat om ervaring.

Eenvoudig te leren

Eenvoudig toe te passen op elk moment dat jou uitkomt

Hoe vaker je het doet, hoe sterker het werkt

Geeft inzicht

Lost op

Geeft balans

Geeft energie

Unieke methode

Deze methode hebben mijn vrouw en ik geleerd in Frankrijk van Jan en Lieneke Boschman. Zij hebben jaren een bloeiend spiritueel centrum in Nederland gehad en zijn nu met pensioen. Er zijn niet veel mensen in Nederland die met deze methode werken. Jammer want het is effectief en eenvoudig zelf.

[bookmify_app_alpha service_id='5' category_id='4' employee_id='1']